keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Penrosetornit ja Kuopiolainen salaliittoteoria

Kyösti Salovaara: 2112 Antiutopia
Kuva: Kyösti Salovaaran blogi

Kolmetoista kotimaista 2013
1/13

Kyösti Salovaara: 2112 Antiutopia

Lataa ja lue kirja ilmaiseksi täältä.

Eksyin sitten jostakin blogista (arvateenkin “Lataa ilmaiseksi!” -lupauksen houkuttelemana) Kyösti Salovaaran 2112 Antiutopia -kirjan sivulle. Ilmainen houkutti suomalaisuudesta huolimatta, joten latasin kirjan itselleni talteen odottamaan “sopivaa joutilasta hetkeä”, jonka kyllä itsekin tiedän olevan olemassa vain toiveajatelmissani.

Tarkistin kuitenkin (kaiken mahdollisen niin fyysisen kuin virtuaalisenkin tavaran hamstraamisesta ilmeisen viisastuneena) aukeaako kirja tavallisella pdf-katseluohjelmalla vai tarvitsenko sitä varten jonkin ylimääräisen ohjelman jolloin voisin hyvällä syyllä poistaa koko tapauksen tilaa viemästä. Tiedosto aukesi, ja hiirellä rullauksessakaan ei ilmennyt ongelmia. Hmm, sisällysluettelo näyttää juuri niin tylsän ja juntahtavan suomalaiselta, miltä stereotyyppisesti kuvittelen suomalaisen kirjan olevankin…

Humps! Iltasella havahdun siihen että sivut loppuvat. Olin jäänyt koukkuun ja lukenut koko kirjan yhdellä istumalla. Seuraavana päivänä töissä silmäillessäni verkkolehtien uutisotsikoita mieleen tulvahti kutsumatta kirjan aiheuttamia villejä mielleyhtymiä.

Tältä pohjalta rohkaistuneena päätin tosissani ottaa vastaan haasteen tutustua tänä vuonna kolmeentoista kotimaiseen, minulle uuteen kirjailijaan. Ja ystävällismielisenä muistutuksena itselleni syntyi tämä blogi.

2 kommenttia:

 1. Satuin vasta nyt huomaamaan arviosi romaanistani 2112.

  Mukavaa että löysit sen ja sait luetuksi, jopa yhdellä istumalla. Kaikki myönteinen on mukavaa kuulla, vaikka kielteiseenkiin pitää suhtautua tyynesti.

  Linkitin arviosi blogini Deadline Torstaina sivuille.

  Blogini Deadline Torstaina täällä.

  Romaanin arvosteluja löytyy täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa että löysit tarinani - jälkikäteen hieman harmittaa että tarkempi blogianalyysi 2112:sta jäi väliin. Voinen paikata tätä jättämällä tähän yhden täkyn: kirjan loppuratkaisu nimittäin yllätti minut, eikä vain kerran vaan kahdesti.

   Kiitos kokemuksesta!

   Poista